onsdag 1. april 2009

Hanne og Jarle


Vi bor i Levanger,nærmere bestemt på Gjemble. Vi har 4 voksne sønner som alle har flytta hjemmefra med unntak av "minstemann" Joakim på 19år.Jeg har vært dagmamma siden Joakim var 1år.Jarle ble uføretrygdet i 1997 etter en rekke ryggoperasjoner.Han er aktiv i museumsvirksomheten på Levanger og har sittet i styret i Bymuseet i en rekke år.


Fram til påska 2005 hadde vi en blandingshund som hette Tussi,hun ligna på svart elghund ,men var blanding av border collie,lapphund og litt av hvert,veldig snill. Hun ble 11år.


Tidligere har vi hatt grønnlandshund Tamane og en golden, Dolf.
Tussi ble dårlig til beins på slutten og hadde tumor . Like før påska 2005 hadde hun vansker med å gå trapper og hadde tydelige plager, så vi valgte å la henne slippe flere lidelser. Vi hadde bestemt oss for å skaffe oss en ny hund og valget var fallt på golden , som familiehund og turkamerat for Jarle.
Vi kom i kontakt med Maria på Sparbu som venta kull med Karusell ganske snart, og Tara kom til oss i juni.
Vi meldte oss inn i retrieverklubben og ble med på valpeshow,"bare i nærheten".
Året etter, i 2006 , "narra" Maria oss til å melde oss på anleggsporprøve i Ogndalen. Visste ikke helt hva vi gikk til,men hadde jo prøvd oss litt på spor : men Tara gikk til 2.pr. med dommer Trond Hervik og ble prøvens 3.beste hund-"en lovende ekvipasje". Vi var blitt litt bitt av "hundegalskap". Fortsatt å stille på utstilling - for vi syntes det var morsomt , ikke for at vi trodde vi skulle oppnå topppremiering.
I oktober fikk Tara en"lillesøster" : Mocha, som vi henta heim fra Maria i Surnadal. Det gikk kjempebra med de to søstrene!
Tara og jeg ble med på en Workingtest som klubben avholdt. Moro selv om resultatet ble total fiasko.Senere har vi vært med på litt av hvert i regi av retrieverklubben.Vi syntes det er veldig moro.Har vært med på klubbmesterskap i lydighet og spor.
Tara starta på sin første sporprøve da hun var 2 år. Gikk til 1.pr.med dommer Trond Hervik. Tok en bevegelig prøve i Meldalen , 1.pr. På sporprøve i regi av Trøndelag Dachshundklubb gikk hun til nok en 1.pr. og ble prøvens 2.beste hund OG Norsk Villtsporchampion! -11. august-07.
. I april 2008 var vi i hos Maria i Bøfjord og henta Tress .
Vi er fortsatt med på litt av hvert med hundene og koser oss i hundemiljøet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar